Home  

Contact Gastenboek  

Havanezers - Bichons Havanais

del Paradiso di Cani

Welkom Over ons Nieuws Havanezer Onze honden Puppies Foto's Links


Geschiedenis

 

Karakter

 

Rasstandaard

 

Kleuren

 

Verzorging

 

 

Activiteiten

 

Dog Dance Gehoorzaamheid Show Agility


Agility   

 

 

Wat is Agility ?

Agility is een behendigheidstraining voor honden. Op aanwijzingen van zijn baas moet de hond een hindernisparcours met zo weinig mogelijk fouten kunnen afleggen, waardoor niet alleen zijn kracht en wendbaarheid, maar ook zijn nauwkeurigheid, volgzaamheid en intelligentie op de proef worden gesteld. 

Agility is een discipline van de hondensport vergelijkbaar met jumping bij  paardensport. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde.

Gebruikte toestellen zijn: de hoogtesprong, de breedtesprong, de borstelsprong, de tunnel, de slurf, de band, de katteloop, de A schutting, de wip en de slalom.

 

 

Onze Havanezers & Agility

VitaGioia Tijdens de lessen Fun For Dogs hebben onze honden al kennis kunnen maken met enkele Agility toestellen. Dit vonden ze heel leuk. In september 2008 zijn we met Gioia gestart met Agility in HS Pallieter. In mei 2009 zijn we met Havana gestart met Agility lessen. Ze zijn beide dolenthousiast. In het najaar van 2010 zijn we ook gestart met Iliano, de zoon van Havana.

 

 

Foto impressie

Fotoalbum

 

Gioia   Vita  

 

  

 

 

Meer info en foto's over Agility zijn te vinden op het onder deel van de site onder Agility.

 

 

 

                 
Home Back Top Next