Home  

Contact Gastenboek  

Havanezers - Bichons Havanais

del Paradiso di Cani

Welkom Over ons Nieuws Havanezer Onze honden Puppies Foto's Links


Geschiedenis Karakter Rasstandaard Kleuren Verzorging ActiviteitenKarakter 


  

DaliaDe Havanezer is een vriendelijke, intelligente hond met alle positieve eigenschappen uit de Bichongroep. Ze zijn  heel aanhankelijk en gericht op hun mensen. Ze zijn heel zachtaardig van karakter en kunnen zich goed aanpassen aan allerlei situaties. Bij de opvoeding moet je er wel rekening mee houden dat ze heel gevoelig zijn; ze willen het hun mensen graag naar de zin maken en reageren dan ook meteen wanneer iemand zijn stem verheft. Ook voelen ze de stemming in huis en van hun baasjes meteen aan en gedragen ze zich er ook naar.

Met andere dieren en honden kunnen ze ook goed overweg. Havanezers zijn ook grote kindervrienden mits ze -zoals voor ieder ras geldt- op jonge leeftijd op een positieve manier met kinderen in contact zijn gekomen.

Ze zijn ook heel enthousiast wanneer hun baasjes thuiskomen en wanneer er mensen op bezoek komen. Sommige Havanezers zijn iets blafferiger.

 

 

HavanaKlein en dapper staat de Havanezer zijn mannetje tussen de gezelschapshonden. Het is een kleine, langharige hond die echter nog zeer sportief en lenig is. Hij beschikt over een enorm uithoudingsvermogen en is gek op ravotten. Je kan allerlei hondensporten met hen doen zoals gehoorzaamheid, behendigheid, flyball, dog dancing en dog frisbee. Ze worden ook vaak ingezet als therapiehond.

Kortom, de Havanezer is een ideaal gezinshondje.

 

 

Bronnen: 

Eigen research

Toepoels hondenencyclopedie. Becht, Haarlem, 2007, pp. 171-172.

Zoila Portuondo Guerra, Bichon Havanese. Interpet publishing, 2003.

 

 

Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over het karakter, de opvoeding en de training van de Havanezer. Enkele belangrijke punten i.v.m. het gedrag van honden in het algemeen zijn de roedelregels, de lichaamstaal, dominatiehandelingen,  kalmerende signalen (cf. Turid Rugaas). De opvoeding en training omvat o.a.  zindelijkheidstraining, clickertraining, basiscommando's en aan de lijn lopen.

 

 

 

 
Home Back Top Next