Routines Wedstrijden Demonstraties

Routines

 

Routines Dog Dancing

 

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze routines Dog Dancing terug, met enkele foto's en soms met een of meerdere filmpjes. Veel kijkplezier ;).


 

 

 

 

Ladies and Gentlemen
Boys and girls
It is our pleasure to
introduce to you all
our dancing stars…

Hond Klasse Hond Klasse
Tosca Beginner (geen competities meer)   Iliano Initiation  
Dolce   Intermediate  Nikita Beginner
Vita Intermediate  Quenna Beginner
Gioia Novice Tiziano Initiation (geen competities)
Havana Beginner Lucca Initiation
Dalia Advanced Emilia Initiation
Hippy Initiation Jolie Beginner
Mistica Novice Dafne Beginner
Itala Beginner

 

 

Foto's:
Dog Dance 2004-2010:  http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/DogDance
Dog Dance 2009-2012:  Wedstrijden - Demonstraties


Overzicht van onze DD routines: 

Titel lied: The Bongo Song (Played-a-live)
Uitvoerder: Safri Duo (nieuwe routine)
Hond: Dolce - Vita - Dalia - Mistica
Begeleider:  Linda - Kristine
  (The Havanese Freestylers) 

In mei 2012 maakten we een nieuwe versie van de quattro act op het lied "The Bongo Song (Played-a-live) van Safri Duo. Deze routine voeren we uit met twee geleiders (Linda & Kristine) en vier honden (Dolce, Vita, Dalia, Mistica). Onze groep heet "The Havanese Freestylers" verwijzend naar het ras (Havanezers) en de hondensport (Canine Freestyle). Er zijn enkele oefeningen vervangen door nieuwe oefeningen en de wissel gebeurt nu puur op stem en niet meer via begeleiding van de hond. 
Meer info over deze routine volgt later ...

Titel lied: Good Feeling    
Uitvoerder: Flo Rida
Hond: Dafne / Jolie / Dalia
Begeleider:  Kristine
  (Dafne)          (Jolie)  

28.08.2012

Deze routine was oorspronkelijk voor Jolie bedoeld, maar we hadden al gauw een ander idee voor haar, iets wat perfect bij haar 'wilde' karakter past (cf. Animale van Don Diablo). Dit 'feel good' nummer van Flo Rida hebben we gebruikt voor een routine met Jolie tijdens de fun & food klas op wedstrijden en op verschillende demonstraties. Het nummer heeft een leuk tempo dat ook bij Dafne past (onze andere vliegende gekke Havanezer) en ook zij heeft deze routine meermaals op demo of wedstrijd uitgevoerd. Ook Dalia heeft tijdens een demo op de volledige versie van dit lied gedanst. 

Titel lied: Animale     
Uitvoerder: Don Diablo ft. Dragonette
Hond: Jolie
Begeleider:  Kristine
   (Jolie)

1e plaats te

Reningelst (HS Te Lande) 2012 BEG

Dit lied is op het lijf geschreven voor onze Havanezer Jolie. Met haar gekke (ape)streken en wilde sprongen sluit het thema van het lied goed bij haar karaktertje. In het begin van de routine zit Jolie in een kooi van bamboestokken. Ze weet te ontsnappen en volgt de slang. Ze ontmoet tijdens haar tocht wilde dieren zoals een aap, een tijger, een jachtluipaard en een wolf. Tot slot springt ze in de armen van de mens die in haar een trouwe metgezel vindt. Tijdens de eerste wedstrijd van Jolie voor punten (en  tevens de eerste maal met een door onszelf gefokt en grootgebracht pupje) behaalde ze een knappe 1e plaats! 

Titel lied: Heartbeat      
Uitvoerder: Nneka
Hond: Emilia / Jolie
Begeleider:  Kristine
(Jolie)          (Emilia)

Van kleins af aan leren we al spelenderwijs de pups wat canine freestyle (dog dance) oefeningen aan. Ze vinden dit een leuke uitdaging en ze zijn altijd heel enthousiast. Omdat ze toch al enkele oefeningen kenden, hebben we enkele routines bedacht. De eerste routine die we in elkaar gestoken hebben voor onze Havanezer pups was op het lied "Heartbeat" van Nneka. Emilia heeft deze routine op wedstrijd (fun & feed) en meerdere keren op demo uitgevoerd. Ook Emilia is een echte spring in 't veld. 

Titel lied: Heaven    
Uitvoerder: Emeli Sandé
Hond: Lucca
Begeleider:  Kristine
(Lucca)  

Het mooie lied "Heaven" van Emeli Sandé hebben we uitgekozen als eerste routine voor ons Havanezertje Lucca. Lucca is een leergierig, slim hondje, maar ze kan ook wat aarzelen en is ietsjes onzekerder op verplaatsing. Toch heeft ze een schitterende eerste demo neergezet begin september 2012. Ze had ontzettend veel aandacht en véél plezier.

Titel lied: Somebody that I used to know     
Uitvoerder: Gotye 
Hond: Quenna / Dafne
Begeleider:  Linda
  (Quenna)

6e plaats te

Bornem (Dogs@Work) 2012 BEG

Quenna's eerste routine werd "Somebody that I used to know" van Gotye. Dit bekende melodietje met de xylofoon leende zich uitstekend voor Quenna. Ze werkt altijd vrolijk mee. Deze routine werd verschillende keren op wedstrijd en op demo uitgevoerd. Ook Dafne danste enkele keren op deze muziek tijdens demo's. 

Titel lied: I follow rivers   
Uitvoerder: Lykke Li
Hond: Mistica
Begeleider:  Linda

Voor Mistica heb ik het lied "I follow rivers" van Lykke Li gekozen om een nieuwe routine in elkaar te steken. Deze muziek heeft een leuk ritme. Mistica heeft een ontzettend grote will to please en heeft dit ook tijdens verschillende demo's gedemonstreerd. Haar altijd kwispelende staartje is kenmerkend voor haar.

Titel lied: Europa (Heaven help in all our battles - instrumental version)  
Uitvoerder: Globus
Hond: Dalia
Begeleider:  Kristine
 (Dalia)

1e plaats te

Balen ('t Kruierke) 2012 INT

Dit is een choreografie op de instrumentale versie (met koor) van het lied Europa (Heaven help in all our battles) uitgevoerd door Globus. Naast deze instrumentale versie bestaat er ook een versie van het lied waarin verschillende strofen gezongen worden. Het is een lied over oorlogen en veldslagen over de voorbije eeuwen. Het eindigt met de woorden "Never again!" Gekleed als een vrouwelijke krijger 'reisde' ik met Dalia door verschillende tijdperken : Klassieke Oudheid (Classical Antiquity), Middeleeuwen (Middle Ages), Vroeg Modern Europa (Early Modern Europe) en de Moderne Tijd en Recente Geschiedenis (Moders Times & Recent History). Elk tijdperk werd voorgesteld door middel van een 'mijlpaal' daarop namen van veldslagen die vermeld worden in het lied. Op het einde van de routine toon ik de tekst "To battle ... Never again!" aan de jury. Dalia is altijd even enthousiast en heeft een grote will to please. Het is gewoon zaaaaalig om met dit hondje te 'werken'. We hebben zoveel plezier samen.

Titel lied: L'ombelico del mondo    
Uitvoerder: Jovanotti (nieuwe routine)
Hond: Gioia
Begeleider:  Kristine
(Gioia)

2e plaats te

Bornem (Dogs@Work) 2012 BEG

2e plaats te

Vlimmeren (BBCC) 2012 NOV

"L'ombelico del mondo" van Jovanotti is geen nieuw lied, maar ik heb wel een nieuwe routine gemaakt op deze leuke Italiaanse muziek. Gioia heeft enkele jaren geen wedstrijden meegedaan (omdat we vooral met Agility bezig waren), maar thuis oefenden we nog wel op canine freestyle. Ze is ontzettend slim, maar ze heeft ook een sterke eigen wil en kan soms koppig zijn. Omdat ze toch veel nieuwe oefeningen geleerd had en met veel plezier (soms ook met ongeduld) werkte, zijn we toch terug wedstrijden met haar beginnen doen. Op haar eigen manier weliswaar, maar ook met mooie resultaten heeft ze haar kunnen getoond op verschillende wedstrijden en demo's. Gioia is een hond met een eigen handleiding, maar ook een schat om mee te werken. 

Titel lied: I wrote the book      
Uitvoerder: Beth Ditto
Hond: Mistica
Begeleider:  Linda
(Mistica)

6e plaats te

Luik (CCS) 2011 NOV

Titel lied: Rolling in the deep      
Uitvoerder: Adele
Hond: Nikita
Begeleider:  Kristine
(Nikita)      (Nikita)  

3e plaats te 

Vlimmeren (BBCC) 2012 BEG

Met een Engelse Cocker 'werken', het is eens iets anders. Het is leuk om met Nikita te werken, al is ze soms wel erg ongeduldig. Nikita is een rustige Cocker, maar als het tijd is voor Agility of Canine Freestyle, dan is ze klaarwakker. Haar eerste routine is op de muziek "Rolling in the deep" van Adele. De muziek past perfect bij haar. Het is een leuk nummer en leuke choreo om uit te voeren. Nikita behaalde er een knappe 3e plaats mee en de prijs voor "meest belovende routine". 

Titel lied: The Riverside      
Uitvoerder: Agnes Obel
Hond: Havana
Begeleider:  Kristine
 (Havana)

 3e plaats te 

 Vlimmeren (BBCC) 2011 BEG

4e plaats te 

Langemark (De Brave Bakelanders) 2012 BEG

Havana is één grote energiebom thuis. Ze werkt ontzettend graag en is dol op alle aandacht. Toch lijkt Havana wat podiumvrees te hebben want wanneer alle aandacht op haar gericht is zoals bij een wedstrijd of soms ook op een demonstratie dan is ze heel rustig. Het mooie nummer "Riverside" van Agnes Obel leek me heel geschikt voor Havana. In de lange versie speelt Havana op het einde even op de piano. Op wedstrijd heeft ze een mooie 3e en 4e plaats behaald met dit nummer. 

Titel lied: Dancing on my own      
Uitvoerder: Kato
Hond: Dolce
Begeleider:  Linda

 6e plaats te 

 Vlimmeren (BBCC) 2011 NOV

Canine Drumming Challenge 
of Silvia Trkman from LoLaBuLand

 
Titel lied: The Bongo Song (Played-a-live)       
Uitvoerder: Safri Duo
Honden: The Havanese Freestylers (Drummers) - The mini, the young & the puppy Havanese Freestylers - Al onze Havanezers en door ons gefokte Havanezer pupjes

Deze video vormt een beetje een uitzondering op de rest van de video's op deze pagina omdat het niet strikt genomen om een dog dance / canine freestyle routine gaat. We zijn ingegaan op een uitdaging van hondentrainster Silvia Trkman die hondenmensen aanspoorde om hun honden te leren drummen en dit op video op te nemen en te posten op het internet (Facebook en Youtube). Mensen kunnen dan stemmen door de video als "vind ik leuk" aan te klikken. De drie inzendingen met de meeste stemmen winnen een trainings DVD. Na het lezen van haar uitdaging begonnen we meteen te brainstormen en zo is deze video tot stand gekomen. Het leuke is dat al onze Havanezers en door ons gefokte Havanezer pupjes erin meespelen. Ze laten leuke trucjes zien die ze met veel plezier uitvoeren en dit alles op de muziek van Safri Duo met The Bongo Song (Played-a-live). Veel kijkplezier!!!

Titel lied: Hit me up (Happy Feet)      
Uitvoerder: Gia Farrell
Hond: Dalia of Vita
Begeleider:  Kristine

 
Dalia

 
         Vita

3e plaats te 

Balen ('t Kruierke) 2011 met Dalia INT

5e plaats te 

Luik (CCS) 2011 met Vita NOV

Reeds verschillende jaren had ik het idee om een routine te maken die Dog Dance en Irish Dance combineert. Het lied Hit me up van Gia Farrell van de animatiefilm Happy Feet met de tapdansende pinguins leende zich er toe om dit te doen. In de film gaat het om Amerikaanse tapdans. Ik heb er voor gekozen om Dog Dance met Irish dance namelijk heavy of hard shoe te combineren met een "American touch". Dalia maakte nooit een probleem van de (luide) tapgeluiden met m'n heavy shoes en op tamelijk korte tijd leerde ze ook zelf tappen ("dabben" op de grond). Op de wedstrijd in Balen voerden we deze routine voor het eerst op verplaatsing uit. Dalia heeft heel goed meegewerkt! Ik ben trots op haar! 

Titel lied: The Bongo Song (Played-a-live)   
Uitvoerder: Safri Duo
Hond: Dolce - Vita - Dalia - Mistica
Begeleider:  Linda - Kristine
      

1e plaats te

Mechelen (Thor) 2010 INN

In de Innovation klas wordt met meer dan één hond gewerkt. Dolce en Vita hebben in het verleden al enkele malen samen gewerkt met één begeleider, maar voor Dalia en Mistica was dit nieuw. Enkele maanden geleden zijn we begonnen met ook hen oefeningen per twee aan te leren. Als lied kozen we voor The Bongo Song van Safri Duo waarop we met twee geleiders (Linda en Kristine) zouden dansen met vier honden (Dolce, Vita, Dalia, Mistica). Een quattro act dus J. Ons groepje noemden we de "Havanese Freestylers". De routine start met het tromgeroffel van onze Havanezers op de bongo's. Naar het einde toe is er tweemaal een wissel van honden. Na veel oefenen konden we deze routine op de wedstrijd te Mechelen tonen. Samen met onze 4 hondjes behaalden we de 1e plaats.

Titel lied: Alors on danse   
Uitvoerder: Stromae
Hond: Dalia of Gioia of Havana
Begeleider:  Kristine
 

Op demo's heb ik verschillende keren een routine getoond met Dalia op de muziek "Alors on danse" van Stromae. 

Titel lied: Requiem for a dream   
(LOTR- The Two Towers theme song)   
Uitvoerder: Clint Mansell
Hond: Dalia
Begeleider:  Kristine
1e plaats te Waver (RCCHISH) 2010
2e plaats te Ranst (Pallieter) 2010
3e plaats te Kapellen (Cynopolis) 2010

Samen met Dalia breng ik een routine op de filmmuziek van Clint Mansell nl. Requiem For A Dream. Deze muziek wordt tevens gebruikt als themalied van de film The Lord Of The Rings (The Two Towers). Het blijft een van m'n favoriete routines. De muziek is prachtig. Dalia heeft er zeer knappe resultaten mee behaald. We zijn zo trots op haar! Het is altijd een groot plezier om met Dalia te 'werken'. Haar will to please is ongelofelijk groot. Je kan niet anders dan met een big smile rondlopen als je met Dalia optreedt.

Titel lied:  L'ombelico del mondo  
Uitvoerder: Jovanotti 
Hond: Havana of Gioia
Begeleider:  Kristine of Linda

Al lange tijd wilde ik een act uitvoeren op de leuke Italiaanse muziek "L'ombelico del mondo" (De navel van de wereld) van Jovanotti die met tromgeroffel en heel wat ritme uitnodigt om te dansen : E noi stiamo già ballando

Titel lied: Moi ... Lolita      
Uitvoerder: Alizée
Hond: Itala of Hippy
Begeleider:  Kristine
De kleinste "dansende" Havanezer

Amper 2 kilogram en ongeveer 19 cm aan de schoft, maar een werklust van jewelste! Itala moet niet onderdoen voor haar "grote zussen" . We hebben een routine bedacht op het lied "Moi ... Lolita" van Alizée. Ze behaalde er haar brevetje mee. Het was zo schattig om haar in actie te zien.

Titel lied: Amazing Grace 
Uitvoerder:  
Hond: Dolce & Vita (duo act)
Begeleider:  Kristine
(ter ere van Philippe Goossens)              

Deze routine is een eerbetoon aan onze papa. Doedelzak spelen was een passie van hem. Op 30 augustus 2009 namen we deel aan een demonstatie dog dance met Dolce & Vita (duo act) op de Schotse doedelzak muziek "Amazing Grace". Dit is een routine speciaal uitgevoerd ter herinnering aan Philippe Goossens, onze papa die op 1 september 2009 10 jaar geleden veel te vroeg is gestorven. We zijn echt heel trots op Dolce en Vita die knap gewerkt hebben. Het zijn geen makkelijke dagen, maar onze honden bieden veel steun en afleiding. 

Titel lied: Right Round      
Uitvoerder: Flo Rida
Hond: Mistica of Dalia
Begeleider:  Kristine
(hele goede demo - Mistica 11 maanden)               (wedstrijd Kortrijk '09 - Dalia 4e plaats)      
(oefening tijdens demo - Mistica 10 maanden)

4e plaats te
 

Kortrijk (G.H.V.) 2009

Titel lied: 10 000 BC       
Uitvoerder: Kloser & Wander
Hond: Vita
Begeleider:  Kristine
(hele goede demo) 
                                      
(wedstrijd - 1e plaats Novice)
1e plaats te Kapellen (HS Cynopolis) 2009

Titel lied: Disturbia       
Uitvoerder: Rihanna
Hond: Gioia
Begeleider:  Kristine
(hele goede demo - stukje in begin ontbreekt) 

Titel lied: Poker Face      
Uitvoerder: Lady GaGa
Hond: Dolce of Mistica
Begeleider:  Linda
(Mistica, gek en speels - 
1 jaar)       
(Mistica op wedstrijd)
2e plaats te Ranst (Pallieter) 2010 (gedeelde 1e plaats)
5e plaats te Balen ('t Kruierke) 2010
5
e plaats te Kapellen (Cynopolis) 2010

Titel lied: When I Grow Up
Uitvoerder: The Pussycat Dolls
Hond: Dalia of Havana
Begeleider:  Laura of Kristine
(Dalia - hele goede demo)   (Havana - hele goede demo)               
(Dalia - wedstrijd - 2e plaats Beginners) (Dalia - beste
performance
)  
2e plaats op 30 te Ranst (HS Pallieter) 2009 6e plaats op 30 te Rijkevorsel (BBCC) 2009
Het nummer "When I grow up" van The Pussycat Dolls was de eerste routine met Dalia op wedstrijd. Dalia's enthousiasme straalde er van af! Wat een ijver, snelheid en will to please. Dalia is een hondje uit duizend! 

Titel lied: When You Touch Me   
Uitvoerder: Freemasons
Hond: Havana of Dolce
Begeleider: Linda
(hele goede demo - Dolce) 
                          
(hele goede demo - Havana 10 maanden) 

Titel lied: Drop a little
Uitvoerder: Natalia
Hond: Vita
Begeleider:  Kristine

Titel lied: Whine Up
Uitvoerder: Kat DeLuna
Hond: Dalia & Havana
Begeleider:  Laura & Kristine
(demo duo act - Dalia & Havana 5 maanden)

Deze leuke duoact voeren we enkel op demo's uit. Het is al spelenderwijs dat we met de pupjes deze routine uitvoeren. Just for fun!
Op 27 april 2008, op de Woefdag te Huizingen, hebben we deze routine voor de eerste keer uitgevoerd. De pupjes waren toen 5 maanden en half en ze deden het schitterend :).

Titel lied: Rise Up
Uitvoerder: Yves LaRock
Hond: Dolce
Begeleider:  Linda

Titel lied: Shut Up & Drive
Uitvoerder: Rihanna
Hond: Vita
Begeleider:  Kristine
(hele goede demo) 

(wedstrijd)

Titel lied: Destination Calabria
Uitvoerder: Alex Gaudino
Hond: Gioia
Begeleider:  Kristine
(hele goede demo)

Titel lied: Umbrella
Uitvoerder: Rihanna
Hond: Tosca of Dolce
Begeleider: Laura

Titel lied: Devil in Disguise
Uitvoerder: Elvis Presley
Hond: Dolce
Begeleider: Linda

Titel lied: Pirates of the Caribbean
The Curse of the Black Pearl
Uitvoerder: Klaus Badelt
Hond: Vita
Begeleider: Kristine


(wedstrijd - 3e plaats Novice)
2e plaats te Assent (H.D.B.W.) 2007
3e plaats te Vlimmeren (BBCC) 2007

Titel lied: Who's Afraid of the Big Bad Wolf?
Uitvoerder: Disney
Hond: Trio act met Tosca & Dolce & Vita
Begeleider: Kristine

We houden wel van een uitdaging. Daarom hebben we een act bedacht met één geleider en drie honden (Tosca, Dolce, Vita) op de muziek van Disney "Who's afraid of the big bad wolf?"  Elke hond speelt een van de drie biggetjes met elk een eigen huisje. Het was geweldig leuk om met onze drie rakkertjes samen te werken.

Titel lied: Mambo!
Uitvoerder: Helena Paparizou
Hond: Vita
Begeleider: Kristine

Titel lied: Wêr Bisto
Uitvoerder: Twarres
Hond: Tosca of Dolce
Begeleider: Laura
(wedstrijd - Tosca Juniors)

Titel lied: Mambo Nr. 5
Uitvoerder: Lou Bega
Hond: Dolce
Begeleider: Linda

Titel lied: The Voice
Uitvoerder: Eimear Quinn
Hond: Tosca
Begeleider: Kristine

Dan maar een rustiger muziekje voor Tosca. De volgende routine heb ik bedacht op de prachtige muziek van Eimear Quinn met "The Voice", met dit liedje won deze Ierse zangeres Eurosong in 1996. Op het moment dat de trommels luiden in het liedje gaat Tosca op de djembé spelen. Ook Tosca's typische "dabbe dabbe" oefening komt aan bod in deze act.

Titel lied: Morning-Mood
Uitvoerder: Grieg
Hond: Dolce & Tosca & Vita
Begeleider: Linda & Kristine & Laura
 

1e plaats te Assent (H.D.B.W.) Kerstspecial 2005

Ter gelegenheid van de Kerstspecial te Assent op 18/12/2005 hebben we een 'trio-act' bedacht op de Kerstmuziek van de componist Grieg "Morning-Mood". Het was de eerste keer dat Vita haar kunstjes ook mocht laten zien. Het was een leuke routine, waarbij we als engeltjes verkleed de honden oefeningen lieten uitvoeren zoals rond een fluit en een kerstboom draaien, door een witte hoepel springen,... En dit allemaal tegelijkertijd, of toch een poging tot ;). De routine werd beloond met een beker "Kerstspecial Assent 2005". Knap hoor lieve hondjes!

Titel lied: Honden
Uitvoerder:  
Hond: Tosca
Begeleider: Laura

Titel lied: Nu Flow
Uitvoerder: Big Brovaz
Hond: Dolce
Begeleider: Linda

Titel lied: Wild Dances
Uitvoerder: Ruslana
Hond: Tosca of Vita
Begeleider: Kristine
 

Best verklede op 20.08.2005 te Symbo

Het volgende liedje dat ik gekozen heb om een routine op te bedenken zijn de "Wild Dances" van Ruslana, de zangeres uit Oekraïne die in 2004 Eurosong won. De prachtige muziek leende zich heel goed bij het in elkaar steken van een act. De Vikingkledij pastte ook mooi in het geheel. Tosca kende al de kneepjes van het vak, maar op wedstrijden liet ze vaak haar eigen interpretatie van het liedje zien, nl. de 'slow dances' :p.

Met dit liedje heeft Vita ook haar Innitiation brevet gehaald.

Titel lied: The Ketchup Song (Asereje)
Uitvoerder: Las Ketchup
Hond: Duo act met Tosca & Dolce
Begeleider: Kristine

                                                                              

Titel lied: Bright Eyes
Uitvoerder: Simon & Garfunkel
Hond: Dolce
Begeleider: Linda
Deze routine heb ik enkel uitgevoerd op demo's.

Titel lied: Watermark
Uitvoerder: Enya
Hond: Dolce
Begeleider: Linda

Wat is er leuker dan je lievelingsmuziek te combineren met een toffe hobby? Ik koos voor m'n eerste routine voor het liedje "Watermark" van Enya. Dolce was bijna 5 maanden oud toen ze voor de eerste keer optrad, dit was op de oefenwedstrijd van de G.H.V. Ze heeft een flinke prestatie neergezet en werd beloond met een prijs voor veelbelovende hond !! Proficiat Dolce!

Titel lied: Black Beauty
Uitvoerder:  
Hond: Tosca
Begeleider: Kristine

Als eerste act koos ik voor het instrumentale liedje van de film "Black Beauty". Op deze manier trachtte ik mijn twee grote passies te combineren, namelijk paardrijden en Dog Dance. Na het uitdenken van een routine en heel wat knutselwerk aan de hordes waar Tosca zou moeten overspringen, hebben we voor de eerste maal deelgenomen aan een oefenwedstrijd op 22/08/2004. Na de zenuwen getrotseerd te hebben, was ik toch wel heel blij met het resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

Home Back Top Next